Bábovka z jahodového jogurtu
Bábovka z jahodového jogurtu
Výborná a vláčná bábovka ze smetanového jahodového jogurtu.
90 minut
12 porcí
Ingredience
- NA BÁBOVKU 1
- polohrubá mouka 200 g
- špaldová hladká mouka 100 g
- Smetanový jogurt z Valašska jahoda 1
- vejce 4
- olej 100 ml
- kypřící prášek 1
- cukr krystal nebo krupice 150 g
- vanilkový cukr 1
- špetka soli
- NA POLEVU
- cukr moučka 150 g
- citronová šťáva 30 g
- prášek z lyofilizovaných jahod lžíce
Příprava
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme bokem.
- Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem a špetkou soli.
- Přidáme jogurt a olej, dosypeme obě prosáté mouky a kypřící prášek.
- Zpracujeme v hladké, středně husté těsto vařečkou nebo v robotu. Opatrně zamícháme bílkový sníh.
- Přelijeme do vymazané formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut (dopečení ověříme špejlí).
- Připravíme si polevu ze všech surovin ve vodní lázni, spíše hustší, aby nám příliš nestékala.
- Posypeme drcenými pistáciemi a lyofilizovanými jahodami a servírujeme.