Bábovka z jahodového jogurtu

Bábovka z jahodového jogurtu

Bábovka z jahodového jogurtu

Výborná a vláčná bábovka ze smetanového jahodového jogurtu. 

timer

90 minut

timer

12 porcí

Ingredience

  • NA BÁBOVKU 1
  • polohrubá mouka 200 g
  • špaldová hladká mouka 100 g
  • Smetanový jogurt z Valašska jahoda 1
  • vejce 4
  • olej 100 ml
  • kypřící prášek 1
  • cukr krystal nebo krupice 150 g
  • vanilkový cukr 1
  • špetka soli
  • NA POLEVU
  • cukr moučka 150 g
  • citronová šťáva 30 g
  • prášek z lyofilizovaných jahod lžíce

Příprava

  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme bokem.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem a špetkou soli.
  • Přidáme jogurt a olej, dosypeme obě prosáté mouky a kypřící prášek.
  • Zpracujeme v hladké, středně husté těsto vařečkou nebo v robotu. Opatrně zamícháme bílkový sníh.
  • Přelijeme do vymazané formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut (dopečení ověříme špejlí).
  • Připravíme si polevu ze všech surovin ve vodní lázni, spíše hustší, aby nám příliš nestékala.
  • Posypeme drcenými pistáciemi a lyofilizovanými jahodami a servírujeme.

Produkty použité k přípravě