Borůvkové koláče ze smetanového jogurtu

Borůvkové koláče ze smetanového jogurtu

Borůvkové koláče ze smetanového jogurtu

Vyzkoušejte recept na tyto borůvkové koláče a uvidíte, jak rychle se u vás doma po nich zapráší!

timer

60 minut

timer

Ingredience

  • špaldová mouka 2 hrnky
  • polohrubá mouka 1 hrnek
  • Smetanový jogurt z Valašska borůvka 150 ml
  • Čerstvé mléko z Valašska 150 ml
  • droždí 30 g
  • žloutek 1 ks
  • olej 100 ml
  • cukr 2 lžíce
  • rum 1 lžíce
  • špetka soli, citrónová kúra,
  • Na náplň:
  • tvaroh v kostce 250 g
  • vejce 1 ks
  • cukr 2 polévkové lžíce
  • borůvky
  • Na drobenku:
  • polohrubá mouka 150 g
  • moučkový cukr 100 g
  • máslo 100 g
  • vanilkový cukr 1 ks

Příprava

  • Nejprve smícháme vlažné mléko s cukrem a droždím a necháme chvíli nakynout.
  • V jiné míse smícháme obě mouky, jogurt, olej, citronovou kůru, rum, sůl a připravený kvásek.
  • Tuto směs důkladně promícháme a necháme ji pod utěrkou kynout.
  • Poté smícháme tvaroh s vejcem a cukrem.
  • Drobenku si připravíme smícháním másla, mouky a cukru.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na stejné části a v dlaních vytvarujeme do kuličky.
  • Položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Do každého kousku uděláme důlek, potřeme vejcem, lžicí naneseme tvarohovou směs, ozdobíme borůvkami a posypeme drobenkou. Těsto necháme chvíli nakynout.
  • Nakonec pečeme v troubě při 180 °C asi 30-40 minut podle typu trouby.

Produkty použité k přípravě