Borůvkové koláče ze smetanového jogurtu
Borůvkové koláče ze smetanového jogurtu
Vyzkoušejte recept na tyto borůvkové koláče a uvidíte, jak rychle se u vás doma po nich zapráší!
60 minut
Ingredience
- špaldová mouka 2 hrnky
- polohrubá mouka 1 hrnek
- Smetanový jogurt z Valašska borůvka 150 ml
- Čerstvé mléko z Valašska 150 ml
- droždí 30 g
- žloutek 1 ks
- olej 100 ml
- cukr 2 lžíce
- rum 1 lžíce
- špetka soli, citrónová kúra,
- Na náplň:
- tvaroh v kostce 250 g
- vejce 1 ks
- cukr 2 polévkové lžíce
- borůvky
- Na drobenku:
- polohrubá mouka 150 g
- moučkový cukr 100 g
- máslo 100 g
- vanilkový cukr 1 ks
Příprava
- Nejprve smícháme vlažné mléko s cukrem a droždím a necháme chvíli nakynout.
- V jiné míse smícháme obě mouky, jogurt, olej, citronovou kůru, rum, sůl a připravený kvásek.
- Tuto směs důkladně promícháme a necháme ji pod utěrkou kynout.
- Poté smícháme tvaroh s vejcem a cukrem.
- Drobenku si připravíme smícháním másla, mouky a cukru.
- Vykynuté těsto rozdělíme na stejné části a v dlaních vytvarujeme do kuličky.
- Položíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Do každého kousku uděláme důlek, potřeme vejcem, lžicí naneseme tvarohovou směs, ozdobíme borůvkami a posypeme drobenkou. Těsto necháme chvíli nakynout.
- Nakonec pečeme v troubě při 180 °C asi 30-40 minut podle typu trouby.