Dýňová polévka
Dýňová polévka
Mlékárna Valašské Meziříčí je tradičním výrobcem mléčných produktů, ale využít je lze i zcela netradičním způsobem. Proto jsme si pro naše zákazníky připravili tip jak halloweenskou dýni vydlabat a dužinu z ní ještě zkonzumovat.
40 minut
4
Ingredience
- dýně Hokkaido 1 ks
- vývar 1 litr
- česnek 2 stroužky
- šťáva z čerstvého zázvoru
- sůl, mlétý pepř,
- Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí na dochucení
Příprava
- Nejprve zpracujeme dýni tak, že vybereme semínka.
- Na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Poté si připravíme vývar, který přivedeme k varu.
- Do něj pak vložíme dýni a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přidáme prolisovaný česnek.
- Nakonec polévku rozmixujeme a dochutíme šťávou ze zázvoru, solí a pepřem.
- Na talíři ozdobíme Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.