Dýňová polévka s kysanou smetanou

Dýňová polévka s kysanou smetanou

Dýňová polévka s kysanou smetanou

Hustá polévka z dýně hokkaido je ideálním obědem a to nejen pro chladné dny. Je bohatá na vitamíny a minerální látky.

timer

45 minut

timer

4 porce

Ingredience

  • střední dýně Hokkaido 1 ks (cca 800 g)
  • větší cibule 2 ks
  • menší petržel 1 ks
  • Kysaná smetana z Valašska 1 ks
  • Čerstvá smetana z Valašska 5 lžic
  • zeleninový vývar 500 - 800 ml
  • máslo 100 g
  • ovesné vločky půl hrnku
  • pražená slunečnicová semínka
  • muškátový ořech (strouhaný)
  • sůl, pepř

Příprava

  • Na másle osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme dýni (bez semínek), petržel a společně chvíli dusíme.
  • Přilijeme vývar, osolíme, opepříme. okořeníme muškátovým ořechem a necháme 15 minut vařit na mírném ohni.
  • Přidáme ovesné vločky a vaříme dalších 10 minut.
  • Bokem si na lžíci oleje osmažíme slunečnicová semínka
  • Přidáme kysanou a čerstvou smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • Podáváme do hluboké misky nebo talíře se lžící Kysané smetany a slunečnicovými semínky.

Produkty použité k přípravě