Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem nízkotučným
Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem nízkotučným
60 minut
8
Ingredience
- Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí 1,5 hrnku
- špaldová mouka 2,5 hrnku
- jedlá soda 1,5 lžičky
- perníkové koření 1 lžička
- vejce 2 ks
- olej 3/4 hrnku
- třtinový cukr 3/4 hrnku
- strouhaná dýně (bez pecek) 2,5 hrnku
- třtinový cukr na prosýpaní dýně
- máslo, kokos na vymazání a vysýpání formy
- máslo 100 g
- polohrubá mouka 100 g
- cukr 100 g
Příprava
- Ušleháme si vejce s cukrem a postupně přidáváme olej, Kefírové mléko nízkotučné a nakonec přisypeme mouku se sodou, kterou jsme smíchali s perníkovým kořením.
- Nádobu, nejlépe keramickou kulatou, si vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto nalijeme do formy.
- Připravíme si dýni, kterou nastrouháme, smícháme s cukrem a nasypeme na těsto.
- Na závěr posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.