Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska
Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska
Každé roční období má svá kouzla. Žádné však neumí vykouzlit tolik krásných barevných odstínů jako podzim.
90 minut
8 porcí
Ingredience
- Bílý jogurt z Valašska 125 g
- hladká mouka 200 g
- cukr moučka 150 g
- vejce 3 ks
- větší hrušky 3 ks
- máslo 70 g
- prášek do pečiva 1 lžíce
- horká voda 3 lžíce
- cukr na závěrečné posypání
Příprava
- Hrušky zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Ušleháme si vejce s horkou vodou, tak aby se nám vytvořila pěna.
- Přidáme cukr, Bílý jogurt z Valašska a rozpuštěné vychladlé máslo.
- Do směsi si prosejeme mouku s práškem do pečiva a mandle. Vytvoříme těsto.
- Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, rozprostřeme polovinu hrušek, postup opakujeme a poté dáme péct do předehřáté trouby 40 minut na 180°.
- Po vyjmutí koláče z trouby a jeho vychladnutí jej posypeme cukrem.