Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska

Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska

Hruškový koláč s Bílým jogurtem z Valašska

Každé roční období má svá kouzla. Žádné však neumí vykouzlit tolik krásných barevných odstínů jako podzim. 

 

 

 

 

 

 

 

 

timer

90 minut

timer

8 porcí

Ingredience

  • Bílý jogurt z Valašska 125 g
  • hladká mouka 200 g
  • cukr moučka 150 g
  • vejce 3 ks
  • větší hrušky 3 ks
  • máslo 70 g
  • prášek do pečiva 1 lžíce
  • horká voda 3 lžíce
  • cukr na závěrečné posypání

Příprava

  • Hrušky zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • Ušleháme si vejce s horkou vodou, tak aby se nám vytvořila pěna.
  • Přidáme cukr, Bílý jogurt z Valašska a rozpuštěné vychladlé máslo.
  • Do směsi si prosejeme mouku s práškem do pečiva a mandle. Vytvoříme těsto.
  • Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, rozprostřeme polovinu hrušek, postup opakujeme a poté dáme péct do předehřáté trouby 40 minut na 180°.
  • Po vyjmutí koláče z trouby a jeho vychladnutí jej posypeme cukrem.