Jablečný koláč
Jablečný koláč
Podzim začíná v době podzimní rovnodennosti. Je časem dozrávání, sklizně plodů ze zahrádek a příprav na zimu. Příroda hraje různými barvami a je ve znamení nejrozmanitějších přírodních krás.
60 minut
8
Ingredience
- Bílý jogurt z Valašska 150 g
- listové těsto 1 balení (400 g)
- vejce 1 ks
- med 1 lžíce
- větší jablka 2 ks
- skořice
- vlašské ořechy velká hrst
- kokos 3 lžíce
Příprava
- Připravíme formu na koláč o průměru 35 cm. Vyložíme ji pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme kokosem.
- Do této formy vložíme vyválené listové těsto. Pokud těsto přečnívá přes okraje, odřízneme ho.
- V míse rozklepneme vejce, přidáme Bílý jogurt z Valašska, med a kokos. Všechny suroviny mícháme dokud se ingredience nespojí.
- Vzniklou hmotu nalijeme do formy na koláč na listové těsto.
- Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokládáme na vrstvu dokud není celý její povrch pokrytý.
- Nakonec posypeme skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme také posypat drobenkou, kterou vytvoříme z másla a cukru.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.