Jablečný koláč

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Podzim začíná v době podzimní rovnodennosti. Je časem dozrávání, sklizně plodů ze zahrádek a příprav na zimu. Příroda hraje různými barvami a je ve znamení nejrozmanitějších přírodních krás.

 

 

timer

60 minut

timer

8

Ingredience

  • Bílý jogurt z Valašska 150 g
  • listové těsto 1 balení (400 g)
  • vejce 1 ks
  • med 1 lžíce
  • větší jablka 2 ks
  • skořice
  • vlašské ořechy velká hrst
  • kokos 3 lžíce

Příprava

  • Připravíme formu na koláč o průměru 35 cm. Vyložíme ji pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme kokosem.
  • Do této formy vložíme vyválené listové těsto. Pokud těsto přečnívá přes okraje, odřízneme ho.
  • V míse rozklepneme vejce, přidáme Bílý jogurt z Valašska, med a kokos. Všechny suroviny mícháme dokud se ingredience nespojí.
  • Vzniklou hmotu nalijeme do formy na koláč na listové těsto.
  • Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokládáme na vrstvu dokud není celý její povrch pokrytý.
  • Nakonec posypeme skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme také posypat drobenkou, kterou vytvoříme z másla a cukru.
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Jablka by měla být krásně měkká a těsto zlatavé.