Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska
Jahodové srdíčka s Kysanou smetanou z Valašska
45 minu
4
Ingredience
- hladká mouka 150 g
- cukr krystal 250 g
- prášek do pečiva 1/2
- vejce 5 ks
- horká voda 5 horkých polévkových lžic
- máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
- Kysaná smetana z Valašska 2 ks
- Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska (případně lze použít jinou) 1 ks
- cukr moučka dle chuti
- jahody, maliny na dozdobení
- želatina 2 ks
Příprava
- Na těsto si připravíme velký plech s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
- Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny a pomalu přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Z bílku si připravíme sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Pečeme cca. 10 minut.
- Piškot necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém následujícím způsobem.
- Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí ušleháme do tuha. Pomalu do ní vmícháme Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí a dochutíme cukrem.
- Krém natřeme na vychladlý piškot a dozdobím jahodami. Na závěr přelijeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu.
- Necháme chladit do druhého dne a poté vykrajujeme formičkou srdíčka.