Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát
Salát chutná dobře jak teplý, tak i vychlazený z lednice
40
3
Ingredience
- Menší brambory 600g
- Svazek ředkviček 1 ks
- Snítky jarní cibulky 4 ks
- Hrst posekané čerstvé petržele
- Bílý jogurt z Valašska 4 lžíce
- majonéza light (není nutná) 1-2 lžíce
- špetka soli
- špetka pepře
Příprava
- Menší brambory omyjeme, poté nakrájíme na čtvrtiny a dáme na 10-15 minut vařit.
- Mezitím si rozpálíme troubu na horní ohřev 300 °C. Kdo má funkci grill, může ji použít.
- Vařené brambory vyskládáme na plech, postříkáme mírně olejem a dáme zapéct, dokud nám nezezlátnou.
- Jarní cibulku a ředkvičky si nakrájíme na tenké plátky. Čerstvou petržel nasekáme na drobno.
- Vše smícháme společně s upečenými bramborami, jogurtem a majonézou.
- Podle chuti osolíme a opepříme.