Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Salát chutná dobře jak teplý, tak i vychlazený z lednice

timer

40

timer

3

Ingredience

  • Menší brambory 600g
  • Svazek ředkviček 1 ks
  • Snítky jarní cibulky 4 ks
  • Hrst posekané čerstvé petržele
  • Bílý jogurt z Valašska 4 lžíce
  • majonéza light (není nutná) 1-2 lžíce
  • špetka soli
  • špetka pepře

Příprava

  • Menší brambory omyjeme, poté nakrájíme na čtvrtiny a dáme na 10-15 minut vařit.
  • Mezitím si rozpálíme troubu na horní ohřev 300 °C. Kdo má funkci grill, může ji použít.
  • Vařené brambory vyskládáme na plech, postříkáme mírně olejem a dáme zapéct, dokud nám nezezlátnou.
  • Jarní cibulku a ředkvičky si nakrájíme na tenké plátky. Čerstvou petržel nasekáme na drobno.
  • Vše smícháme společně s upečenými bramborami, jogurtem a majonézou.
  • Podle chuti osolíme a opepříme.

Produkty použité k přípravě