Jarní zeleninový salát s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí
Jarní zeleninový salát s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí
Kefírové mléko nízkotučné má široké uplatnění. Nejen, že si jej náš zákazník může vychutnat na svačinku, při cestě jako osvěžující nápoj, lze jej také do různých bábovek, dezertů a také salátů.
30 minut
4
Ingredience
- Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí 1 ks
- ledový salát 1 ks
- cherry rajčata 6 ks
- salátová okurka 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- vejce uvařeno natvrdo 2 ks
- na dochucení sůl, citrón, pažitka
Příprava
- Veškerou zeleninu omyjeme a necháme okapat. Cherry rajčata a okurky nakrájíme na jemné kousky a cibulku pak i s natí na kolečka.
- Poté si nakrájíme na hrubší kousky ledový salát, můžeme použít i dle chuti salát jiný například polníček.
- Dochutíme solí, citrónem a přelijeme Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí.
- Povrch salátu ozdobíme nasekaným vejcem a posypeme pažitkou.