Kefírová panna cotta

Kefírová panna cotta

Kefírová panna cotta

Připravte si svěží letní dezert - kefírovou panna cottu!

timer

50 minut

timer

3-4

Ingredience

  • Kefírové mléko z Valašska jahodové 300 ml
  • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 250 ml
  • želatina 4 plátky
  • cukr 2 lžíce
  • citrónová šťáva 2 lžíce
  • vanilkový lusk 1 ks
  • jahody 100 g
  • ovoce na ozdobení

Příprava

  • Nejprve vložíme želatinové plátky do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat (můžete použít i jinou želatinu dle návodu od výrobce)
  • Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou na pyré.
  • Do hrnce vlijeme smetanu, cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku.
  • Zahříváme na mírném plameni dokud se cukr nerozpustí a necháme přivést těsně pod bod varu.
  • Jakmile se začnou objevovat první bublinky, stáhneme hrnec z plamene.
  • Vložíme do směsi vyždímané želatinové plátky a mícháme dokud se nerozpustí.
  • Na závěr přilijeme opatrně kefírové mléko a jahodové pyré a metličkou promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  • Vzniklou směs vlijeme do skleniček a necháme je v lednici odpočinout (ideálně přes noc).
  • Před podáváním dozdobíme skleničky ovocem, oříšky, zkrátka tím, co máme rádi. Přejeme dobrou chuť!

Produkty použité k přípravě