Kefírová panna cotta
Kefírová panna cotta
Připravte si svěží letní dezert - kefírovou panna cottu!
50 minut
3-4
Ingredience
- Kefírové mléko z Valašska jahodové 300 ml
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 250 ml
- želatina 4 plátky
- cukr 2 lžíce
- citrónová šťáva 2 lžíce
- vanilkový lusk 1 ks
- jahody 100 g
- ovoce na ozdobení
Příprava
- Nejprve vložíme želatinové plátky do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat (můžete použít i jinou želatinu dle návodu od výrobce)
- Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou na pyré.
- Do hrnce vlijeme smetanu, cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku.
- Zahříváme na mírném plameni dokud se cukr nerozpustí a necháme přivést těsně pod bod varu.
- Jakmile se začnou objevovat první bublinky, stáhneme hrnec z plamene.
- Vložíme do směsi vyždímané želatinové plátky a mícháme dokud se nerozpustí.
- Na závěr přilijeme opatrně kefírové mléko a jahodové pyré a metličkou promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.
- Vzniklou směs vlijeme do skleniček a necháme je v lednici odpočinout (ideálně přes noc).
- Před podáváním dozdobíme skleničky ovocem, oříšky, zkrátka tím, co máme rádi. Přejeme dobrou chuť!