Letní oběd těstoviny se špenátem
Letní oběd těstoviny se špenátem
Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recept, které zasytí, ale zároveň je velmi lehký.
30 minut
4
Ingredience
- Čerstvé mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí (případně můžeme použít jiné) 1/2 hrnku
- Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 1 ks
- listový špenát 1 balení
- těstoviny 1 balení
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- mletý pepř, sůl na dochucení
- kukuřičný škorb na zahuštění
- olej 2 lžíce
- strouhaný sýr 150 g
Příprava
- Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Do hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem.
- Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka.
- Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíšku z Čerstvého mléka z Valašska, Kysané smetany z Valašska a kukuřičného škrobu.
- Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.