Letní oběd těstoviny se špenátem

Letní oběd těstoviny se špenátem

Letní oběd těstoviny se špenátem

Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recept, které zasytí, ale zároveň je velmi lehký.

 

 

 

timer

30 minut

timer

4

Ingredience

  • Čerstvé mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí (případně můžeme použít jiné) 1/2 hrnku
  • Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 1 ks
  • listový špenát 1 balení
  • těstoviny 1 balení
  • cibule 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • mletý pepř, sůl na dochucení
  • kukuřičný škorb na zahuštění
  • olej 2 lžíce
  • strouhaný sýr 150 g

Příprava

  • Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Do hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem.
  • Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka.
  • Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíšku z Čerstvého mléka z Valašska, Kysané smetany z Valašska a kukuřičného škrobu.
  • Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.