Maso v bílém jogurtu
Maso v bílém jogurtu
Maso z kuřecích stehen je samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký oběd nebo večeři jako víno. :-)
3 hodiny
4 větší
Ingredience
- kuřecí stehna bez kosti 1 kg
- Bílý jogurt z Valašska 2-3 lžíce
- šťáva z půlky citrónu
- sůl, pepř, lžíce oleje
- koryandr na posypání
Příprava
- Všechny ingredience smícháme společně s masem a necháme odležet 2-3 hodiny v lednici.
- Vložíme v pekáčku do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme přibližně hodinu bez zakrytí.
- Jakmile maso začne zlátnout, můžeme vytáhnout, posypat čerstvým, nasekaným koriandrem a podávat.
- Mezitím si připravíme dip ze zbytku jogurtu, šťávy z druhé poloviny limety a čerstvého koriandru.