Nepečený dezert z Kysané smetany
Nepečený dezert z Kysané smetany
Rychlý, snadný, chutný a ohromující recept :-). Co víc si přát?
25 minut
4
Ingredience
- Kysaná smetana z Valašska 125 ml
- Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska (případně jiná) 250 g
- tvaroh 300 g
- polévková lžíce rozpuštěného másla 2
- máslové sušenky 100 g
- moučkový cukr 100 g
- jahody 500 g
Příprava
- Připravíme si sklenice, do kterých budeme plnit jednotlivé vrstvy.
- První si rozdrtíme sušenky, ke kterým přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme
- Čerstvé jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- V míse si vyšleháme tvaroh, cukr, Kysanou smetanu a Čerstvou smetanu ke šlehání z Mlékárny Valašské Meziříčí.
- Pokud máme vše připraveno, můžeme vrstvit. Na dno sklenice navrstvíme sušenkovou hmotu, dále tvarohovou, jahody, sušenky, tvaroh, jahody a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.