Ovocné knedlíky z bílého smetanového jogurtu
Ovocné knedlíky z bílého smetanového jogurtu
Ovocné knedlíky jsou považovány za chloubu české a moravské kuchyně. První recept na ovocné knedlíky v psané podobě se datuje od 17. století. Vyzkoušejte i tento jednoduchý a velmi chutný recept z našeho Smetanového bílého jogurtu :-).
60 minut
4 porce
Ingredience
- polohrubá mouka 500 g
- prášek do pečiva 1/2
- smetanový bílý jogurt z Valašska 250 g
- změklé máslo 50 g
- vejce 2 ks
- špetka soli
- jahody nebo jiné ovoce
Příprava
- Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme nelepivé těsto.
- Z těsta vytvoříme na pomoučeném vále placičky, do kterých zabalíme ovoce.
- Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 15 - 20 minut. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
- Hotové knedlíky posypeme cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Můžeme přidat i pár lžiček jogurtu navíc.