Panna cotta
Panna cotta
Máme pro vás tip na svěží letní dezert, který bude určitě všem chutnat :-)...
40 minut
2 pohárky
Ingredience
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 500 ml
- vanilkový cukr 70 g
- vanilkový lusk 1
- želatina plátky 3
- maliny, jahody a máta na ozdobení
- Na ovocný přeliv:
- jahody 200 g
- maliny 100 g
- agávový sirup 1 lžička
- limetková šťáva nebo šťáva z citronu 1 lžíce
Příprava
- Nejprve namočíme plátky želatiny do studené vody, aby mírně nabobtnaly.
- Do hrnce vylijeme smetanu, přidáme cukr a vanilkový lusk. Zahříváme těsně pod bod varu, poté hrnec odstavíme z plotny.
- Do smetanové směsi přidáme želatinu a pořádně ji rozmícháme. Jakmile je želatina vmíchaná, můžeme směs nalévat do větších pohárků.
- Ty necháme přes noc uležet v lednici, případně je tam necháme minimálně 4-5 hodin.
- Ovocný přeliv připravíme rozmixováním všech ingrediencí. Přelijeme jím ztuhlou Panna cottu a na závěr ji ještě dozdobíme čerstvým ovocem.