Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta

Máme pro vás tip na svěží letní dezert, který bude určitě všem chutnat :-)...

timer

40 minut

timer

2 pohárky

Ingredience

  • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 500 ml
  • vanilkový cukr 70 g
  • vanilkový lusk 1
  • želatina plátky 3
  • maliny, jahody a máta na ozdobení
  • Na ovocný přeliv:
  • jahody 200 g
  • maliny 100 g
  • agávový sirup 1 lžička
  • limetková šťáva nebo šťáva z citronu 1 lžíce

Příprava

  • Nejprve namočíme plátky želatiny do studené vody, aby mírně nabobtnaly.
  • Do hrnce vylijeme smetanu, přidáme cukr a vanilkový lusk. Zahříváme těsně pod bod varu, poté hrnec odstavíme z plotny.
  • Do smetanové směsi přidáme želatinu a pořádně ji rozmícháme. Jakmile je želatina vmíchaná, můžeme směs nalévat do větších pohárků.
  • Ty necháme přes noc uležet v lednici, případně je tam necháme minimálně 4-5 hodin.
  • Ovocný přeliv připravíme rozmixováním všech ingrediencí. Přelijeme jím ztuhlou Panna cottu a na závěr ji ještě dozdobíme čerstvým ovocem.

Produkty použité k přípravě