Polévka z medvědího česneku a Valašské kyšky
Polévka z medvědího česneku a Valašské kyšky
Krémová polévka s příchutí česneku Vás zajisté zasytí a zahřeje :-)
30 minut
4 porce
Ingredience
- větší cibule 1 ks
- brambory 2 ks
- Kuřecí nebo hovězí vývar 600 ml
- Valašská kyška 300 ml
- čerstvý medvědí česnek 150 g
- máslo 1 lžíce
- voda 100 ml
- sůl, pepř
- Čerstvá smetana z Valašska 200 ml
- parmezán
Příprava
- Cibulku si nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova.
- Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, minutku orestujeme a přilijeme trochu vody.
- Přilijeme vývar a táhneme pomalým varem cca 20 minut až jsou brambory měkké.
- Poté přidáme Valašskou Kyšku a propláchnutý nasekaný medvědí česnek.
- Vaříme přibližně dvě minuty za stálého míchání. Rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírovat můžeme se lžičkou Čerstvé ušlehané smetany z Valašska a nastrouhaným parmezánem.