Slaný dýňový koláč
Slaný dýňový koláč
Dýně a podzim k sobě neodmyslitelně patří, souhlasíte? Úroda byla u nás na Valašsku velká, proto přinášíme recept, ve kterém hraje právě dýně prim! Upečte si slaný dýňový koláč se slaninou a parmazánem!
70 minut
8
Ingredience
- NA KŘEHKÉ TĚSTO:
- máslo 100 g
- vejce velikosti L 1 ks
- hladká mouka 175 g
- špetka soli
- NÁPLŇ:
- Smetana ke šlehání z Valašska 200 ml
- Kysaná smetana z Valašska 100 g
- vejce M 3 ks
- půl dýně Hokaido
- čerstvý špenát 150 g
- balkánský sýr 100 g
- cibule
- sůl, pepř
Příprava
- Změklé máslo prošleháme v míse společně s vejcem. Přisypeme mouku se solí a zapracujeme v těsto. Zabalíme a dáme zchladnout do lednice.
- Všechny tekuté ingredience spolu promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou dýní, špenát, Balkánský sýr, cibuli a koření.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu o průměru cca 25 cm vyložíme těstem a zalijeme náplní.
- Pečeme 40-45 min.