Šneci z kynutého těsta

Šneci z kynutého těsta

Šneci z kynutého těsta

Sladké šneky z kynutého těsta se skořicí všichni známe a všichni milujeme! 							<div class= timer

120 minut

timer

xx

Ingredience

  • NA TĚSTO:
  • Čerstvé mléko z Valašska 100 ml
  • Bílý jogurt z Valašska 100 ml
  • hladká mouka 400 g
  • olej 50 ml
  • vejce 1 ks
  • sušené droždí 10 g
  • 1 lžička soli, 1 lžíce cukru krystal
  • NA NÁPLŇ:
  • máslo 100 g
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžičky skořice

Příprava

  • Všechny suroviny na přípravu těsta dáme do misky. Vařečkou nebo robotem vytvoříme těsto. Zpracované těsto necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě.
  • Po hodině těsto přeložíme z misky na pracovní desku, pokud těsto lepí, pomůžeme si moukou a rozválíme si těsto na obdélník. Rádýlkem nebo nožem rozřízneme těsto na proužky, které potřeme směsí másla, cukru a skořice. Proužek srolujeme do šneka
  • Srolované šneky přeložíme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200°C do zlatova.
  • TIP: Náplň můžete obměnit s kousky čokolády, rozinkami nebo oříšky dle vašich chutí.