Šneci z kynutého těsta
Šneci z kynutého těsta
Sladké šneky z kynutého těsta se skořicí všichni známe a všichni milujeme!
120 minut xx
Ingredience
- NA TĚSTO:
- Čerstvé mléko z Valašska 100 ml
- Bílý jogurt z Valašska 100 ml
- hladká mouka 400 g
- olej 50 ml
- vejce 1 ks
- sušené droždí 10 g
- 1 lžička soli, 1 lžíce cukru krystal
- NA NÁPLŇ:
- máslo 100 g
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžičky skořice
Příprava
- Všechny suroviny na přípravu těsta dáme do misky. Vařečkou nebo robotem vytvoříme těsto. Zpracované těsto necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Po hodině těsto přeložíme z misky na pracovní desku, pokud těsto lepí, pomůžeme si moukou a rozválíme si těsto na obdélník. Rádýlkem nebo nožem rozřízneme těsto na proužky, které potřeme směsí másla, cukru a skořice. Proužek srolujeme do šneka
- Srolované šneky přeložíme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200°C do zlatova.
- TIP: Náplň můžete obměnit s kousky čokolády, rozinkami nebo oříšky dle vašich chutí.