Špenát s Kysanou smetanou z Valašska

Špenát s Kysanou smetanou z Valašska

Špenát s Kysanou smetanou z Valašska

Špenát je právem považovaný za superpotravinu a to především díky vysokému obsahu vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a různých antioxidantů.

timer

45

timer

2

Ingredience

  • Kysaná smetana z Valašska 200 g
  • mražený špenát 400 g
  • sýr Niva 80 g
  • vejce 1
  • cibule 1
  • stroužek česneku 3
  • studený vývar 1 l
  • mletý nebo drcený kmín 1 lžička
  • olej, mletý pepř, sůl

Příprava

  • 1. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme připraveným vývarem.
  • 2. Ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
  • 3. Poté přidáme mražený nebo čerstvý špenát a povaříme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, promícháme, odstavíme a vmícháme vajíčko.
  • 4. Na závěr zjemníme Kysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí a dochutíme.
  • 5. Podáváme s volským okem, hovězím masem, nivou nebo i samostatně.

Produkty použité k přípravě