Špenát s Kysanou smetanou z Valašska
Špenát s Kysanou smetanou z Valašska
Špenát je právem považovaný za superpotravinu a to především díky vysokému obsahu vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a různých antioxidantů.
45
2
Ingredience
- Kysaná smetana z Valašska 200 g
- mražený špenát 400 g
- sýr Niva 80 g
- vejce 1
- cibule 1
- stroužek česneku 3
- studený vývar 1 l
- mletý nebo drcený kmín 1 lžička
- olej, mletý pepř, sůl
Příprava
- 1. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme připraveným vývarem.
- 2. Ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
- 3. Poté přidáme mražený nebo čerstvý špenát a povaříme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, promícháme, odstavíme a vmícháme vajíčko.
- 4. Na závěr zjemníme Kysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí a dochutíme.
- 5. Podáváme s volským okem, hovězím masem, nivou nebo i samostatně.