Špenátová polévka
Špenátová polévka
Nejen na Zelený čtvrtek si můžete udělat jednoduchou a hustou zelenou polévku, která vás dostane do jarní nálady!
30 minut
4
Ingredience
- Kysaná smetana z Valašska 200 g
- Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska 100 ml
- baby špenát 200 g
- máslo 1 lžíce
- mouka 2 lžíce
- stroužky česneku 2 ks
- vývar 500 ml
- Parmazán na posypání
- upečená slaninka
Příprava
- Z másla a mouky si uděláme v hrnci zásmažku, poté přilejeme vývar, špenát, propasírujeme česnek.
- Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
- Ke konci přilejeme šlehačku a rozmixujeme tyčovým mixérem (nemusí být úplně do hladka).
- Servírujeme s kysanou smetanou, parmezánem a opečenou slaninkou. Ozdobíme lístky špenátu.