Špenátové palačinky s kysanou smetanou
Špenátové palačinky s kysanou smetanou
Zdravé a lehce stravitelné špenátové palačinky.
30 minut
4
Ingredience
- NA TĚSTO
- Čerstvé mléko z Valašska 500 ml
- Bílý jogurt z Valašska bifido 1 ks
- hladká špaldová mouka 100 g
- polohrubá mouka 150 g
- vejce 2 ks
- hrst baby špenátu
- NA NÁPLŇ
- Kysaná smetana z Valašska 1ks
- brynza 2 lžíce
Příprava
- Mléko, jogurt, mouku a jogurt smícháme dohromady a ušleháme v jemné těsto.
- Poté přidáme špenát a celou směs rozmixujeme v mixéru.
- Palačinky smažíme na troše másla.
- V misce smícháme brynzu a zakysanou smetanu (do má rád tak si může přidat nasekanou petrželku nebo pažitku) a touto směsí naplníme palačinky.
- Palačinky zarolujeme nebo poskládáme.