Švestkové muffiny
Švestkové muffiny
Pro chladné podzimní dny Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recept z ovoce dozrávajícího právě na podzim. Ne vždy je potřeba omezit se pouze na jablečný štrůdl. Mlékárna nabízí recept Muffinů s použitím švestek.
30 minut
12
Ingredience
- mletý mák 4 lžíce
- hladká mouka 2,5 hrnku
- švestky 15 ks
- Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 250 ml
- citrónová kůra 1 lžička
- cukr krupice 0,75 hrnku
- vejce 2 ks
- slunečnicový olej 0,5 hrnku
- prášek do pečiva 1 ks
- máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání
Příprava
- Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Vše dobře promícháme. Připravíme si švestky, které omyjeme a vypeckujeme.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku promíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůrou, olejem, mletým mákem a nakonec Bílým jogurtem z Valašska.
- Na dno vymazané formy dáme lžíci těsta, na něj švestky, zakryjeme trochou těsta a na něj opět lehce přitlačíme švestky.
- Švestkové muffiny s jogurtem pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.