Sýrový quiche s rajčaty
Sýrový quiche s rajčaty
Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče, který je poměrně lehký na přípravu. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehký oběd nebo večeři.
90 minut
6
Ingredience
- NA TĚSTO:
- hladká mouka + na podsypání 200 g
- máslo + na vymazání formy 125 g
- polévková lžíce vody 3
- lžička sladké mleté papriky 1/2
- pepř mletý
- špetka soli
- SUROVINY NA NÁPLŇ
- Kysané smetany z Valašska 200 g
- vejce 4
- strouhaný parmazán 200 g
- sýr feta (lze použít i balkánský) 200 g
- cherry rajčátka 250 g
- lžička soli 1/2
Příprava
- Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme změklé máslo a vodu. Vypracujeme hladkou hmotu, kterou uložíme na 30 minut do chladu.
- Z těsta vyválíme placku a tou vyplníme formu (průměr 26-28 cm) tak, aby sahalo až k okrajům. Poté ho po celé ploše propíchneme vidličkou a přesahující okraje seřízneme nožem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme Kysanou smetanu z Valašska a zbytek surovin určených pro náplň. Směs vyšleháme, abychom se zbavili nechtěných hrudek.
- Na upečené těsto nalijeme směs s vejci a ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a na kostičky nakrájenou fetou.
- Pečeme na 160 °C přibližně 45-50 minut.