Sýrový quiche s rajčaty

Sýrový quiche s rajčaty

Sýrový quiche s rajčaty

Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče, který je poměrně lehký na přípravu. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehký oběd nebo večeři.

timer

90 minut

timer

6

Ingredience

  • NA TĚSTO:
  • hladká mouka + na podsypání 200 g
  • máslo + na vymazání formy 125 g
  • polévková lžíce vody 3
  • lžička sladké mleté papriky 1/2
  • pepř mletý
  • špetka soli
  • SUROVINY NA NÁPLŇ
  • Kysané smetany z Valašska 200 g
  • vejce 4
  • strouhaný parmazán 200 g
  • sýr feta (lze použít i balkánský) 200 g
  • cherry rajčátka 250 g
  • lžička soli 1/2

Příprava

  • Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme změklé máslo a vodu. Vypracujeme hladkou hmotu, kterou uložíme na 30 minut do chladu.
  • Z těsta vyválíme placku a tou vyplníme formu (průměr 26-28 cm) tak, aby sahalo až k okrajům. Poté ho po celé ploše propíchneme vidličkou a přesahující okraje seřízneme nožem.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
  • Do mísy rozklepneme vejce, přidáme Kysanou smetanu z Valašska a zbytek surovin určených pro náplň. Směs vyšleháme, abychom se zbavili nechtěných hrudek.
  • Na upečené těsto nalijeme směs s vejci a ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a na kostičky nakrájenou fetou.
  • Pečeme na 160 °C přibližně 45-50 minut.

Produkty použité k přípravě