Valentýnské cakepops
Valentýnské cakepops
60 minut
25 ks
Ingredience
- Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 60 g
- hladká mouka 125 g
- cukr moučka 125 g
- máslo 60 g
- kakao 1 lžíce
- vanilkový cukr 1 ks
- sůl špetka
- ocet 1 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- máslo, hrubá mouka na vymazání a vysypání
- meruňková marmeláda 3 lžíce
- Na polevu bílá čokoláda 1 ks
Příprava
- Nejprve si smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a špetku soli. Přidáme máslo, vejce a Bílý jogurt z Valašska . Nakonec přidáme ocet a sodu.
- Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme hrubou mouku.
- Pečeme při 175 ° C cca 15 minut .
- Hotový korpus nechat vychladnout, pak rozdrobíme na kousky. K těmto kouskům přidáme meruňkovou marmeládu a vše dobře promícháme.
- Z hmoty modelujeme 2cm kuličky, které dáme následně do mrazáku, aby se nám při namáčení do čokolády nerozpadaly.
- Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Špejli namočíme do čokolády a zapíchneme do kuličky (max do 2/3 kuličky).
- Kuličku obalíme v čokoládě, necháme okapat. Můžeme posypat barevným sypáním.