Valentýnské cupcakes
Valentýnské cupcakes
60 minut
12
Ingredience
- Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí 3/4 hrnku
- hladká mouka 1/2 hrnku a 2 lžíce
- holandské kakao 1/2 hrnku
- čokoláda nasekaná na kousky 1 ks
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1/8 lžičky
- krupicový cukr 3/4 hrnku
- rostlinný olej 1/4 hrnku
- vejce 1 ks
- vanilkový extrakt 1 lžička
- Na krém
- Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 400 g
- Čerstvá smetana ke šlehání z Mlékárny Valašské Meziříčí 200 g
- cukr krupice 2 lžíče
- vanilkový extrakt 1 lžička
Příprava
- V míse smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Tuto směs odložíme stranou.
- Ve větší míse vyšleháme krupicový cukr, olej a vejce do pěny. Přidejte vanilkový extrakt.
- Střídavě přimícháme mouku s kakaem a Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vyšleháme do hladka.
- Do vzniklé hmoty přimícháme nasekané kousky čokolády. Rozdělte do připravených 12 košíčků a pečeme při 170 stupních 18 - 20 minut.
- Po upečení necháme cupcakes pár minut vychladnout ve formě a pak je opatrně přendáme na chladicí mřížku.
- Kysanou smetanu z Valašska necháme v lednici přes noc vykapat v plátěné utěrce. Smetana se tak zbaví přebytečné vody a bude krásně hustá.
- Čerstvou šlehačku z Valašska ušleháme společně s cukrem a vanilkovým extraktem do tuha.
- Kysanou smetanu lehce našleháme a opatrně po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Vznikne Vám krásně nadýchaný, přesto pevný krém.
- Podle chuti můžete přisladit, můžeme také dobarvit potravinářským barvivem. Zdobícím sáčkem pak stříkáme na muffiny. Můžeme dozdobit malinami, srdíčky.