Valentýnský dezert
Valentýnský dezert
Připravte své drahé polovičce zdravý a lahodný ovocný dezert...
20 minut + 1 hodina v lednici
4
Ingredience
- mražené maliny nebo jahody 500 g
- cukr krupice 4 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- želatina 4 plátky
- Bílý jogurt z Valašska bifido (lze použít i jiný bílý jogurt) 200 g
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 400 ml
Příprava
- Ovoce necháme chvíli rozmrazit. Poté jej dáme do hrnce společně se dvěma lžícemi cukru a rozmačkáme.
- Přidáme citronovou šťávu a směs zahřejeme tak, aby se rozpustil cukr. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme želatinu dle návodu. Vmícháme ji do vychladlé ovocné směsi.
- V míse vyšleháme smetanu a zbylé dvě lžíce cukru. Poté ji opatrně promícháme s Bifido jogurtem.
- Do sklenice střídavě vrstvíme smetanovou směs a rozvar z ovoce. Poslední vrstva bude ovocná.
- Takto připravený pohár necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
- Při podávání můžeme pohár dozdobit ovocem či mátou.