Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce
Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce
Bílý jogurt a Kysaná smetana z Valašska jsou výborné produkty hodící se k přípravě dezertů a dortů. Náš dortík si můžete připravit jako minidortík, ale také jako jeden velký dort.
40 minut
6
Ingredience
- čerstvé jahody nebo maliny, případně jiné ovoce 500 g
- Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 300 g
- Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 250 g
- vanilkový cukr 2 ks
- želatina 1 ks
Příprava
- Nejprve smícháme Kysanou smetanu z Valašska, Bílý jogurt z Valašska a vanilkový cukr, aby nám vznikl hladký krém.
- Použijeme malé formy ve tvaru srdce. Na dno každé dáme piškoty, na ně poklademe ovoce - jahody či maliny a polijeme připraveným krémem.
- Postup ještě jednou opakujeme.
- Na vrchní vrstvu si připravíme želatinu dle návodu. Místo čisté vody můžeme použít i šťávu z ovoce.
- Dort polijeme připravenou želatinou a necháme přes noc ztuhnout v lednici.