Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Bílý jogurt a Kysaná smetana z Valašska jsou výborné produkty hodící se k přípravě dezertů a dortů. Náš dortík si můžete připravit jako minidortík, ale také jako jeden velký dort. 

 

timer

40 minut

timer

6

Ingredience

  • čerstvé jahody nebo maliny, případně jiné ovoce 500 g
  • Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 300 g
  • Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 250 g
  • vanilkový cukr 2 ks
  • želatina 1 ks

Příprava

  • Nejprve smícháme Kysanou smetanu z Valašska, Bílý jogurt z Valašska a vanilkový cukr, aby nám vznikl hladký krém.
  • Použijeme malé formy ve tvaru srdce. Na dno každé dáme piškoty, na ně poklademe ovoce - jahody či maliny a polijeme připraveným krémem.
  • Postup ještě jednou opakujeme.
  • Na vrchní vrstvu si připravíme želatinu dle návodu. Místo čisté vody můžeme použít i šťávu z ovoce.
  • Dort polijeme připravenou želatinou a necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Produkty použité k přípravě