Vánoční sladký chlebíček
Vánoční sladký chlebíček
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Jakmile máme ušleháno přidáme střídavě Bílý jogurt z Valašska a mouku s práškem do pečiva. Poté zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle a nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků a zbylého cukru. Dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Povrch vychladlého moučníku můžeme polít nebo ozdobit čokoládovou polevou.
60 minut
10
Ingredience
- Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 150 g
- rostlinného tuku 120 g
- cukr krupice 60 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka 150 g
- ovoce kandovaného nebo sušeného 250 g
- mandle loupané 50 g
- rozinky (mohou být namočené v rumu) 50 g
- hnědý rum 2 lžíce
- prášek do pečiva 1 balíček
- čokoláda na polevu, máslo, mléko 1 ks bílá, 1 lžíce, 2 lžíce
Příprava
- Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny.
- Jakmile máme ušleháno přidáme střídavě Bílý jogurt z Valašska a mouku s práškem do pečiva.
- Poté zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle a nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků a zbylého cukru.
- Dáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Povrch vychladlého moučníku můžeme polít nebo ozdobit čokoládovou polevou.