Vatikánský chléb
Vatikánský chléb
Princip pečení Vatikánského chleba štěstí spočívá v tom, že se vám do rukou dostane darované těsto. Týden se pak o něj staráte. Přidáváte ingredience, mícháte. Šestý den těsto rozdělíte na čtyři díly. Jeden si necháte a zbylými třemi někoho obdarujete. Osobě, kterou jste si pro darování chleba vybrali, musíte předat těsto společně s receptem. Vatikánský chléb štěstí můžete jíst kdykoliv, avšak péct ho můžete jen jednou za život. Chléb přinese štěstí celé rodině a tomu, kdo se o těsto celý týden staral, splní velké přání. Navíc i krásně provoní Váš byt,
7 dní
hodně
Ingredience
- cukr krystal 500 g
- Čerstvé mléko z Valašska 500 ml
- polohrubá mouka 750 g
- vejce 3 ks
- jablka 3 ks
- olej 250 ml
- vanilkový cukr 1 ks
- čokoláda 50 g
- nasekané ořechy 50 g
- rozinky 100 g
- půl prášku do pečiva
- půl lžičky sody
- špetka skořice
Příprava
- den, přidáme k darovaném těstu 25 dkg cukru krystal a promícháme
- den, 250 ml Čerstvého mléka z Valašska a promícháme
- den, 25 dkg polohrubé mouky a promícháme
- den, 3x promícháme (ráno, poledne, večer)
- den, 25 dkg cukru, 250 ml Čerstvého mléka z Valašska a 25 dkg polohrubé mouky a promícháme.
- den, dobře promícháme, rozdělíme na 4 díly a 3 spolu s návodem rozdáme.
- den, přidáme 25 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, 3 nastrouhané jablka, půl prášku do pečiva, půl lžičky sody, 250 ml oleje, špetku skořice, 1/2 strouhané (nasekané) čokolády, hrst nasekaných ořechů, 1 vanilkový cukr, 10 dkg rozinek. Těsto dáme do formy na chleba nebo na menší a hlubší plech a pečeme přibližně 30-40 minut při teplotě 160 °C.