Velikonoční CAKE POPS

Velikonoční CAKE POPS

Velikonoční CAKE POPS

Cake pops (dortová lízátka) jsou velmi oblíbené na různých oslavách a dokonale ozdobí Váš stůl :-)

timer

60 minut

timer

7 ks

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • polohrubá mouka 1/2 hrnku
  • cukr 1/4 hrnku
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
  • kousek rozpuštěného másla
  • malé vejce 1 ks
  • špetka soli
  • NA KRÉM
  • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
  • Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
  • třtinový cukr na doslazení
  • NA ZDOBENÍ
  • čokoláda
  • dortové zdobení

Příprava

  • Nejprve rozmícháme vejce s cukrem, přidáme mléko, máslo a poté směs mouky, kypřícího prášku a špetky soli.
  • Vymícháme v těsto, které nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut
  • "Korpus" následně nastrouháme nebo rozdrobíme.
  • Krém vytvoříme tak, že nejprve vyšleháme smetanu do konzistence šlehačky, přidáme jogurt a dosladíme cukrem dle potřeby.
  • Smícháme krém s nastrouhaným těstem a tvarujeme vajíčka. Ty poté dáme na 30 minut do mrazáku.
  • Připravíme si špejle, které nejprve namočíme do roztopené čokolády a poté je zapíchneme do vajíček, aby byly přibližně v polovině.
  • Vajíčka obalíme v čokoládě a posypeme zdobením. Fantazii se meze nekladou!

Produkty použité k přípravě