Velikonoční CAKE POPS
Velikonoční CAKE POPS
Cake pops (dortová lízátka) jsou velmi oblíbené na různých oslavách a dokonale ozdobí Váš stůl :-)
60 minut
7 ks
Ingredience
- NA TĚSTO
- polohrubá mouka 1/2 hrnku
- cukr 1/4 hrnku
- prášek do pečiva 1 lžička
- Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
- kousek rozpuštěného másla
- malé vejce 1 ks
- špetka soli
- NA KRÉM
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
- Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
- třtinový cukr na doslazení
- NA ZDOBENÍ
- čokoláda
- dortové zdobení
Příprava
- Nejprve rozmícháme vejce s cukrem, přidáme mléko, máslo a poté směs mouky, kypřícího prášku a špetky soli.
- Vymícháme v těsto, které nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut
- "Korpus" následně nastrouháme nebo rozdrobíme.
- Krém vytvoříme tak, že nejprve vyšleháme smetanu do konzistence šlehačky, přidáme jogurt a dosladíme cukrem dle potřeby.
- Smícháme krém s nastrouhaným těstem a tvarujeme vajíčka. Ty poté dáme na 30 minut do mrazáku.
- Připravíme si špejle, které nejprve namočíme do roztopené čokolády a poté je zapíchneme do vajíček, aby byly přibližně v polovině.
- Vajíčka obalíme v čokoládě a posypeme zdobením. Fantazii se meze nekladou!