Velikonoční beránek z Kyšky

Velikonoční beránek z Kyšky

Velikonoční beránek z Kyšky

Velikonoční beránek z Kyšky

timer

90 minut

timer

6

Ingredience

  • vejce 3 ks
  • cukr moučka 150 g
  • Kyška z Valašska 550 g
  • olej 3 dl
  • polohrubá mouka 600 g
  • prášek do pečiva 1 ks
  • citronová šťáva 2 lžíce
  • kůra z jednoho BIO citronu

Příprava

  • Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do světlé pěny.
  • Poté přidáme olej, kyšku, šťávu a kůru z citronu a prosetou mouku s kypřícím práškem. Vše zamícháme dohromady.
  • Ve vedlejší míse si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a poté opatrně zašleháme do těsta.
  • Formu vymažeme, vysypeme moukou a pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 60 min..

Produkty použité k přípravě