Velikonoční beránek z Kyšky
Velikonoční beránek z Kyšky
Velikonoční beránek z Kyšky
90 minut
6
Ingredience
- vejce 3 ks
- cukr moučka 150 g
- Kyška z Valašska 550 g
- olej 3 dl
- polohrubá mouka 600 g
- prášek do pečiva 1 ks
- citronová šťáva 2 lžíce
- kůra z jednoho BIO citronu
Příprava
- Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do světlé pěny.
- Poté přidáme olej, kyšku, šťávu a kůru z citronu a prosetou mouku s kypřícím práškem. Vše zamícháme dohromady.
- Ve vedlejší míse si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a poté opatrně zašleháme do těsta.
- Formu vymažeme, vysypeme moukou a pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 60 min..