Velikonoční mini bábovky
Velikonoční mini bábovky
Ingredience
- Smetanový bílý jogurt z Valašska 200 g
- hladká mouka 200 g
- vejce 3 ks
- cukr krupice 150 - 200 g
- vanilkový cukr 1 ks
- prášek do pečiva 1 ks
- olej 100 ml
- kůra z citronu 1 ks
Příprava
- Všechny suroviny vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme.
- Těsto nalijeme do dobře vymazaných a hrubou moukou vysypaných mini formiček na bábovky, případně do jedné velké formy a vysypané formy a pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme (asi 30 minut).
- Propečenost zkusíme špejlí.Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme.