Velikonoční mrkvová bábovka s Kysanou smetanou z Valašska
Velikonoční mrkvová bábovka s Kysanou smetanou z Valašska
Mrkvovou bábovku si můžete připravit nejen na Velikonoce, ale můžete pohostit rodinu nebo návštěvu kdykoliv.
60 minut
12 ks
Ingredience
- Kysaná smetana z Valašska 1 kelímek
- vejce 5 ks
- cukr moučka 180 g
- olej 180 ml
- cereální nebo špaldová mouka 310 g
- prášek do pečiva 1 ks
- Čerstvé mléko z Valašska 4 lžíce
- nastrouhaná mrkev 4 ks
Příprava
- Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej.
- Do vzniklé hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva, Kysanou smetanu z Valašska a Čerstvé mléko z Valašska.
- Do vzniklého těsta přimícháme najemno nastrouhanou mrkev a promícháme.
- Nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- Pečeme na 160 stupňů cca 45 minut.
- Po upečení můžeme pocukrovat, případně polít rozpuštěnou bílou čokoládou.