Zapékané brambory s Kysanou smetanou z Valašska
Zapékané brambory s Kysanou smetanou z Valašska
Připravte si lehký podzimní oběd nebo večeři s Kysanou smetanou z Valašska.
60 minut
4
Ingredience
- Kysaná smetana z Valašska 2 kelímky
- brambory 750 g - 1 kg
- paprika 1 ks
- jarní cibulka a česnek na dochucení
- klobása dle chuti, lze i vynechat
- sůl, pepř na dochucení
Příprava
- Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky.
- Všechny suroviny dáme do zapékací misky. Přimícháme Kysanou smetanu z Valašska, osolíme a opepříme.
- Vše dobře promícháme a vložíme do zapékací mísy. Nahoru můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
- Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut než brambory změknou.