Zdravé velikonoční perníčky
Zdravé velikonoční perníčky
Velikonoce jsou velmi významným svátkem a spousta lidí připravuje mnoho velikonočních dobrot. Perníčky zase mají děti rády a mohou je tak mlsat ve zdravé variantě.
45 minut
25 ks
Ingredience
- Bílý jogurt z Valašska 1 kelímek
- špaldová nebo cereální mouka 500 g
- třtinový cukr 160 g
- máslo 120 g
- med 120 g
- vejce 4 ks
- jedlé sody 1 lžička
- prášku do pečiva 1/2 sáčku
- kakao 1 lžíce
- skořice 1 lžička
- perníkové koření 2 lžičky
Příprava
- V hnětací míse si smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, jedlou sodu, skořici a perníkové koření. Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.
- Máslo rozpustíme a necháme vychladnout, poté přidáme společně s medem a vejci k sypkým surovinám.
- Vše rozmixujeme a ručně zpracujeme do hladkého těsta. Pokud by se těsto lepilo přisypeme mouku.
- Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme den odležet.
- Druhý den vyválíme těsto o tloušťce 0,5 cm a vykrajujeme perníčky ve tvaru zajíčků nebo vajíček.
- Pečeme při 160 stupních 12 - 15 minut. Perníčky můžeme dozdobit dle fantazie.
- Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.