Zdravé velikonoční perníčky

Zdravé velikonoční perníčky

Zdravé velikonoční perníčky

Velikonoce jsou velmi významným svátkem a spousta lidí připravuje mnoho velikonočních dobrot. Perníčky zase mají děti rády a mohou je tak mlsat ve zdravé variantě.

 

 

timer

45 minut

timer

25 ks

Ingredience

  • Bílý jogurt z Valašska 1 kelímek
  • špaldová nebo cereální mouka 500 g
  • třtinový cukr 160 g
  • máslo 120 g
  • med 120 g
  • vejce 4 ks
  • jedlé sody 1 lžička
  • prášku do pečiva 1/2 sáčku
  • kakao 1 lžíce
  • skořice 1 lžička
  • perníkové koření 2 lžičky

Příprava

  • V hnětací míse si smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, jedlou sodu, skořici a perníkové koření. Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.
  • Máslo rozpustíme a necháme vychladnout, poté přidáme společně s medem a vejci k sypkým surovinám.
  • Vše rozmixujeme a ručně zpracujeme do hladkého těsta. Pokud by se těsto lepilo přisypeme mouku.
  • Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme den odležet.
  • Druhý den vyválíme těsto o tloušťce 0,5 cm a vykrajujeme perníčky ve tvaru zajíčků nebo vajíček.
  • Pečeme při 160 stupních 12 - 15 minut. Perníčky můžeme dozdobit dle fantazie.
  • Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.