Žemlovka z vánočky a acidofilního mléka

Žemlovka z vánočky a acidofilního mléka

Žemlovka z vánočky a acidofilního mléka

Vynikající a jednoduchý recept, na kterém si nejen pochutnáte, ale i provoní Váš byt. :-)

timer

60 minut

timer

6

Ingredience

  • vánočka 600 g
  • vaničkový tvaroh 500 g
  • velká jablka 2 ks
  • velké hrušky 2 ks
  • cukr krystal 2 lžíce
  • cukr moučka 2 lžíce
  • Acidofilní mléko z Valašska plnotučné 1 ks
  • Čerstvé mléko z Valašska polotučné 1/2 hrnku
  • vejce 1 ks
  • bílky 4 ks
  • lžíce skořice, lžíce másla a oříšky na ozdobení

Příprava

  • Ve větší míse smícháme acidofilní mléko, klasické mléko a lžíci cukr moučky, vše důkladně promícháme
  • Vánočku si nakrájíme na silnější plátky a lehce je v mléčné směsi namočíme.
  • Poté vyskládáme vedle sebe v pekáči.
  • Jako druhou vrstvu naneseme tvaroh smíchaný s jednou lžící moučkového cukru.
  • V pánvičce si na másle osmažíme nastrouhaná jablka a hrušky, přisypeme lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat.
  • Poté přidáme další vrstvu na tvaroh. Opět položíme další vrstvu vánočky, jablíčka s hruškami a dáme péct do trouby na 190 stupňů cca 30 min.
  • V míse si vyšleháme 4 bílky do tuhého sněhu, ke kterému můžeme přidat trochu cukru moučky. Po 30 minutách dáme sníh na vrch žemlovky a necháme zapéct ještě 10 minut.

Produkty použité k přípravě