Recepty
Panna cotta
Máme pro vás tip na svěží letní dezert, který bude určitě všem chutnat :-)...
Pravé Valašské frgály
Upečte si poctivý valašský frgál!
Pizza z jogurtu
Nevíte čím potěšit vaše blízké či návštěvu? Upečte jim rychlou pizzu, po které se hned zapráší.
Langoše
Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta. Recept se rozšířil z území bývalého Uherska do ostatních států (Rumunsko, Ukrajina, Srbsko, Slovensko) a také samozřejmě i do ČR.
Lívance z jahodového kefíru
Udělejte si výborné lívance z našeho jahodového kefíru, které potěší nejen Vaše děti...
Valašská kyselica
Valašská kuselica je tradiční pokrm, který patří neodmyslitelně k Valašsku. Jedli ho většinou muži k snídani, aby měli dostatek energie a síly k práci jak na poli tak v lese. Díky kyselému zelí a smetaně je výborným "vyprošťovákem", třeba po bujarém večírku. :-D.
Skořicový pletenec
Mazanec je klasika, ale pravděpodobně ho budou koledníkům nabízet na každé návštěvě... Upečte raději skořicový pletenec, zaručeně se po něm zapráší! :-)
Jablkový koláč s mandlemi
Potěšte svou své blízké a upečte jim něco sladkého, třeba náš jablkový koláč s mandlemi.
Vatikánský chléb
Princip pečení Vatikánského chleba štěstí spočívá v tom, že se vám do rukou dostane darované těsto. Týden se pak o něj staráte. Přidáváte ingredience, mícháte. Šestý den těsto rozdělíte na čtyři díly. Jeden si necháte a zbylými třemi někoho obdarujete. Osobě, kterou jste si pro darování chleba…